Eilen Aztecalla pelatun jalkapallomatsin América - River piti olla ensimmäinen lomanjälkeinen aktiviteettimme täällä Big Tacossa. Liput oli hankittu jo etukäteen ja mukaan oli houkuteltu muutama kaverikin. Nicon samaan aikaan osunut pianotunti vaati pieniä erikoisjärjestelyjä, jotka nekin olimme saaneet hoidettua. Niinpä lähdimme matkaan mielestämme hyvissä ajoin: 2,5 tuntia ennen pelin alkua. Ensin Nico pianotunnille, sieltä pikaisesti huoltoasemalle lisäämään ilmaa takarenkaaseen ja matkaan. Silloin kaunpunki osoitti taas ikävimmän puolensa eli liikenneruuhkan. Etenimme puolessa tunnissa vain pari kilometriä. Siinä vaiheessa pelin alkuun oli reilu tunti ja suurin osa matkasta tekemättä. Päätimme yksimielisesti palata kotiin ja seurata peliä omalta sohvalta, ainakin tarjoilut ovat kotosalla stadionia paremmat.

Tarjoilut osoittautuivat laihaksi lohduksi, sillä pelistä kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä, jota olisi ollut huimaa seurata paikan päällä. Tylsän ensimmäisen puoliajan jälkeen maaleja tehtiin kymmenen minuutin sisään muistaakseni viisi. Kumpikin joukkua onnisui vuorotellen ottamaan johdon ja toinen sen jälkeen tasoittamaan. Lopputulokseksi jäi 4-3 Américan hyväksi, seitsemän maalia kahden huippujoukkueen välisessä pelissä on harvinaista.

Ehkäpä elämme liikaa lintukodossamme omilla kulmilla, sillä en millään muista koska olisimme edes yrittäneet ruuhka-aikaan liikkua kaupungilla. Kun siihen ei ole tarvetta, niin eihän sitä ehdoin tahdoin viitsi itseään rääkätä. Tämä yritys taisi jäädä viimeiseksi, olemmehan jo tämän pestin loppusuoralla.