Tänään kävimme viimeinkin Nicon kanssa katsomassa Shrekin, joka oli ihan mukava pätkä. Alkuperäistä espanjaksi tekstitettyä versiota estetään näin viikolla lähiseudun leffateattereista ainoastaan uuden ostoskeskuskus Antaran Platino-salissa, joten tulipa sekin koettua. Siinä pääsimme me tavalliset pulliaiasetkin hetkeksi nauttimaan ylellisyydestä kohtuuhintaan. Olipa muuten sen verran mukava kokemus, että jatkoa saattaa seurata.

Platino-saleissa liput maksavat tuplasti normaaliin verrattuna - siltikin vain n. 7 euroa. Istuimet muistuttavat lentokoneiden ykkösluokkaa, josta olen nähnyt vain kuvia. Ovat todella leveät, nahkaiset nojatuolit, jotka saa ihan makuuasentoon. Tuoliparit ovat sen verran kaukana toisistaan, että kaverin kanssa voi jutellakin hiljaisella äänellä, eikä sen pitäisi häiritä ketään. Tuoliparien välissä on pöydät ja ennen näytöksen alkua tarjoilijat käyvät ottamassa tilauksia.

694774.jpg

Mekin Nicon kanssa tilasimme kunnon iltapalan: Nicolle perusleffasetti limsaa, poppareita ja nachoja, minulle cappuccino ja kalkkunaleipä, kaikki tämä n. kymmenellä eurolla. Tarjolla olisi ollut myös pizzaa, salaatteja ja pastaa sekä olutta ja jopa viiniä, täytyy kai niitäkin joskus kokeilla nyt kun olemme päässeet leveän elämän makuun.

Herraväki lähti tien päälle maanantai-iltana. Ovat nyt suoriutuneet Palenqueen asti, ja sieltä matka jatkuu Méridan kautta Karibian rannikolle. Guanajuatoa kehuivat kovasti, vaikka päiväretki tuntuikin hieman raskaalta. Kunhan seuraavat vieraat tulevat, lähden sinne itsekin käymään. Pyramidit sen sijaan saattavat jatkossa jäädä väliin, sunnuntaina kävimme siellä jo neljännen kerran. Pakollisiin kuvioihin kuuluu myös Don Asadon pizzat, ja niistä en jää jatkossakaan paitsi mistään hinnasta.

694777.jpg