Tuli asiaa pankkiin, mitä onneksi tapahtuu harvoin. Pankkitoiminnoissa Meksiko on kymmeniä vuosia Suomea jäljessä. Käytännössä maksuliikennettä pyöritetään sekeillä. Yrityspuolella lähetit kulkevat firmasta toiseen sekkejä hakemassa. Argetiinassakin toimi suoraveloitus ongelmitta jo kymmenen vuotta sitten, täällä en ole sellaisesta vaihtoehdosta kuullut. Mekin olemme vaihtaneet pankin patjaan.

Tuli siis aika maksaa autovakuutus. Vakuutusyhtiö lähetti tiedon, mille tilille summa tulee tallettaa. Kävin jo töistä tullessa kurkkaamassa pankin ovella, mutta jonoa reilunpuoleisesti. Onneksi konttoreita on tiheässä ja ne ovat auki klo 8-19, lauantaisinkin puoli päivää. Illemmalla siis uusi yritys kauppareissulla. Jonossa vain muutama henkilö, mutta sehän ei mitään vielä takaa. Edelle sattui nimittäin jonkinlainen tukkuasiakas, eikä jono liikkunut mihinkään. Vajaan puolen tunnin jälkeen tuli toinen virkailija apuihin ja jonokin alkoi vetää. Sain talletettua maksun, mutta eihän se sillä vielä ole selvä. Tänään piti soittaa vakuutusyhtiöön ja ilmoittaa, että maksu on maksettu. Maksukuitti piti faxata perään. Lupasivat virallisen laskun (josta voin hakea alv:n takaisin) n. 15 päivän päästä ja se pitää käydä henkilökohtaisesti noutamassa. Viimeksi tuo 15 päivää oli ennemminkin 50.

Onneksi laskuja maksetaan harvoin. Kuukausittaiset puhelinlaskut maksamme ruokakaupan kassalla. Sitä varten tulee tietenkin olla käteistä. Pian erääntyy kaapeli-tv:n vuosimaksu. Oma seikkailunsa sekin.