Viikonlopun kohokohta oli retki Tolucan lähelle Las Plazas Outletiin. Shoppailu ei ole meille mitenkään mieluisaa ajanvietettä, sinnekin menoa oli suunniteltu useita kuukausia. Edes euron huippukorkea kurssi ei ole saanut meitä innostumaan tuosta ajanvietteestä. Mutta lauantaina meillä ei ollut muutakaan erityistä tekemistä, Nicokin oli Valle de Bravossa viikonlopun vietossa, joten matkaan oli lähdettävä, puoliväkisin tosin. Aamu oli kulunut perjantain perinteeksi muodostuneesta peli-illasta toipumiseen, sen jälkeen innostuin vielä palveluhengessä hoitamaan erästä työasiaa muutaman tunnin, joten pääsimme lopulta liikkeelle vasta myöhään iltapäivän puolella.

Olemme käyneet muutaman kerran kaupungin pohjoispuolella Punta Norte Outletissa lähinnä katselemassa ja ihmettelemässä. Mitään ostettavaa emme ole löytäneet eivätkä hinnatkaan ole erityisen edullisilta tuntuneet. San Diegossa kävimme eräässä jättimäisessä outletissa, samoin jossain Barcelonan pohjoispuolella, mutta emme niistäkään kokemuksista erityisemmin innostuneet. Odotukset eivät olleet korkealla tämänkään paikan osalta, mutta toisin kävi. Teimme vallan mainioita hyödyllisiä löytöjä pilkkahintaan. Miltä kuulostaa kovapintainen matkalaukku 365 pesoa? Tai nahkainen virallisempaankin tilaisuuteen sopiva käsilaukku 99 pesoa? Löysin lisäksi farkkuhameen 200 pesolla, alennusta 70%, juuri sellaisen mitä olin pitkään etsinyt. Pakko oli olla tyytyväinen saaliiseen, vaikka päivän päätteeksi tunsinkin lähinnä väsymystä.

Nicollakin oli mukavaa Vallessa. Koulupuolella valmistujaisjuhlan suunnittelu ja järjestely etenee pikkuhiljaa. Meillä ei vieläkään ole oikein käsitystä siitä, miksi tapausta edes pitää juhlia. Järjestelytoimikuntaan en ole liittynyt eikä kukaan ole kutsunutkaan. Mielummin pysyttelen taka-alalla ja kaivan vain kiltisti kuvetta aina kun pyydetään. Viimeisimmässä kokouksessa oli valittu pöytien koristelusta vastaava henkilö, siinäpä vasta pesti. Tuollaista vaivaa en nähnyt edes omien häitteni eteen, joten olen tässä leikissä joutunut täysin väärään seuraan.  Vaikka vastaavaa touhua on koettu muuallakin, ei siihen oikein koskaan totu.