Viikon lepopäivät on takana ja levätty on! Olemme tuskin poistuneet kotoa muualle kuin pakolliselle kauppareissulle. Niin, ja eilen lauantaina kävimme koko porukka syömässä Don Asadossa taas kerran. Nicolle maistuu Don Asadon pizza, ja me Gustavon kanssa otimme vielä pääruuaksi valtavan chiviton, joka sitten painoikin vatsassa iltamyöhään. Olo oli suorastaan tuskainen, enkä pystynyt tekemään muuta kuin makaamaan sängyssä. Seuraavalla kerralla pitää muistaa sanonta "kohtuus kaikessa" tai ennemminkin "ahneella on ¤"# loppu".

197927.jpg

Olin viime viikolla todalla huolissani Sisun ruokavalikoiman supistumisesta. Täällähän olemme tottuneet siihen, että hyväksi havaitut tuotteet voivat yllättäen kadota markkinoilta. Näin kävi viime syksynä 7 up light -juomille, joita ei sen jälkeen ole myynnissä ollut. Jopa kokonainen pilates-spinning -sali katosi yhdessä yössä. Nyt pikkuhiljaa kaupoista ovat kadonneet ainoat myynnissä olleet annospussit kissanruokaa. Tällä kertaa pelästyin turhaan, tuote on palannut hyllyihin uudessa entistä ehommassa pakkauksessa ja Sisu syö taas hyvällä halulla.

Kaupassa käydessä mietin, mikä pankkien lisäksi saa pinnan kiristymään. Tässä kisassa voiton vievät pysäköintipaikkojen "valvojat". Suurten ruokakauppojen suuret pysäköintialueet ovat osittain maksullisia. Joissakin kauppa tarjoaa ilmaista aikaa tunnin tai pari, kunhan muistaa leimauttaa pysäköintilipukkeen, mutta esim. Wal-Martissa kaikki maksavat pysäköinnistä 3 pesoa (n. 20 snt). Pysäköintialueilla häärii kymmeniä jonkinlaisina valvojina itseään pitäviä heppuja. Joskus he tarjoutuvat auttamaan kassien nostamisessa autoon ja vievät ostoskärryt paikoilleen. Usein kuitenkin käy niin, että heppu ilmestyy näköpiiriin vasta, kun auto startataan. Silloin hän asettuu auton sivustalle ja pilliin puhaltaen ohjaa kuskia peruuttamaan auton pysäköintiruudusta ulos. Tästä pillin puhaltamisesta he tietenkin olettavat saavansa tippiä. Muutama kolikko riittää, mutta kun kolikoita saa jakaa siellä sun täällä vastaaville täysin turhille tyypeille, alkaa se ajan kanssa tympiä.

Ensi kerralla lisää paikkallisia ilmiöitä, nyt on taas aika käydä rästiläksyjen kimppuun.