Acapulco nousee takuulla kärkipäähän "mitä Meksikosta tulemme kaipaamaan" -listalla. Eihän meri eikä hiekkakaan vedä vertoja Karibialle, mutta toisaalta perille pääsee neljässä tunnissa ovelta ovelle, eikä tarvitse läpikäydä lentämiseen liittyviä jonotuksia ja tarkastuksia. Ilmakin on takuuhieno, ainakin meille aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta joka kerta. Karibian puolella on usein pilvistä ja sateistakin.

Olimme värvänneet mukaan reissuun kaverin, jonka autolla matka taittui mukavasti ja olimme perillä jo ennen puolta päivää torstaiaamuna. Acapulcon ehdoton helmi on pikkuinen hotelli Malibu, joka sijaitsee aivan rannalla lähes piilossa korkeiden tornitalojen välissä, kävelymatkan päässä keskustasta. Rannalla ja uima-altaalla on aina tilaa ja lisäksi hotellin yhteydessä toimii mainio ravintola, jossa meilläkin oli piikki auki koko matkamme ajan. Ravintolan palvelu ulottuu uima-altaalle ja rannalekin asti ja hyödynsimme sitä surutta.

1578306.jpg

Päivät kuluivat uima-altaalla löhöillen. Dominoivan laiskuusgeenini ansiosta aika ei käynyt pitkäksi missään vaiheessa. Siinä toki auttoi mukava seura ja viihdyttävä lukeminen. Näyttää kuitenkin siltä, ettemme ihan vähään aikaan tällaisia perhelomia enää tule harrastamaan, teini-ikää lähestyvä Nico kun ei viihtynyt uima-altaalla kuin ajoittain ja viettikin enemmän aikaa hotellihuoneessa iPodia kuunnellen ja telkkaria katsellen. Käytimme häntä parina iltana pyynnöstään syömässä KFC:ssä ja leffassakin kävimme, joten suurimmilta valituksilta säästyimme tällä suhteellisen pienellä lahjonnalla. Me aikuiset yritimme yhtenä iltana soluttautua kaupungin yöelämään laihoin tuloksin. Jaksoimme katsoa ja kuunnella ulkoilmabaarin menoa parin drinksun verran, mutta sen jälkeen siirryimme suosiolla yöunille. Baarissa oli lähinnä paikallisia, ja monilla oli ihan pieniäkin lapsia mukana kellon lähestyessä puoltayötä. En ole koskaan kannattanut aikaisia nukkumaanmenoaikoja, varsinkaan lomalla, mutta ei lasten paikka baarissakaan ole.

Tämä pitkä ja rentouttava viikonloppu oli ohi ihan liian nopeasti. Nyt pitäisi olla akut ladattuna tulevia koitoksia varten. Seuraava reissu suuntaukin sitten Suomeen ja sieltä suoraan kohti uusia maisemia. Käymäänhän tänne vaan tultiin.