Olipa mieleenkiintoista käydä Rasmuksen keikalla, vaikka hieman vanhoja varsinaiseen fanitukseen olemmekin. Rasmus on vieraillut Meksikossa muutaman kerran aiemminkin, viimeksi keväällä Auditoriossa. Silloin emme jaksaneet paikan päälle raahautua, mutta tänä syksynä olemme tarkoituksella yrittäneet olla hieman aktiivisempia.

Keikkapaikka Salon 21 on ihan kävelymatkan päässä kotoa, mutta huristimme reteästi taksilla, matkan pituudesta kertonee jotain hinta 17 pesoa eli vain vähän yli euron. Alkamisajaksi oli lippuihin merkitty klo 19, ja olimme paikalla vähän etuajassa. Olin aikaisemmin kuullut, että täällä konserit alkavat aina täsmällisesti. Niin nytkin, 19:03 alkoi soitto ja runsas yleisö eli täysillä mukana. Me jättäydyimme suosiolla taka-alalle ja saimmekin seuraksi paikalle osuneen suomalaispariskunnan, meidän ikäluokkaa hekin.

Soitto sujui ja oli ihan mukavaa kuultavaa ja katsottavaa. En yhtään ihmettele, että niin hurjaa suosiota nauttivat. Ei ehkä sellaista musaa, mita kotona viitsisi kuunnella, mutta livenä kylläkin. Yleisö oli monenkirjavaa. Emme suinkaan olleet vanhimmasta päästä, sillä paikalla oli paljon isiä ja äitejä lastensa kanssa. Osa lapsista oli korkeintaan kymmenen, osa reilusti yli, ilmeisesti siinäkään iässä ei vielä pääse yksin tai kaverin kanssa liikkeelle. Salin takana kiersi baari, mutta anniskelu ei näytä olevan ikärajattomissakaan tapahtumissa ongelma. Yläkertaan pöytien ääreen pääsee ostamalla kokonaisen pullon, joka maksaa 30-50 euroa laadusta riippuen. Mukaan tulee normaalisti sopiva määrä lantrinkia. Jätimme väliin.

Edellisenä iltana samassa paikassa oli Live 'n' Louder -heavymaraton ja mukana Suomesta Stratovarius. Näimme Stratovariuksen livenä Buenos Airesissa joskus 90-luvun loppupuolella. Kymmenisen vuotta aikaisemmin bändi soitti mm. Sääksin rannalla Nurmirockissa, taisi olla ensiensiintymisiään. Menestystä on kertynyt ja Sääksin ranta vaihtunut hieman suurempiin arenoihin. Olisi tosiaan ollut ihan kiva olla paikalla, mutta tuskin olisimme jaksanut sellaista määrää heavybändejä putkeen. Ajoimme paikan ohi iltapäivällä kaupasta tullessamme, ja jo silloin kadulla kävi valtava kuhina ja päivän väri oli musta. 

Seuraavaan tapahtumaan eli Robbie Williamsiin on pari viikkoa ja marraskuussa olisi näillä näkymin vuorossa Enanitos Verdes.