Tänään oli tarkoitus viimeistellä autokaupat. Olimme saaneet myyntiin tarvittavat paperit kuntoon maailmanennätystahtiin kahdessa päivässä arvellun kuukauden sijaan. Kuvittelimme, että ostaja saapuisi tuhatta ja sataa autoa hakemaan tämän ilouutisen kuultuaan, mutta hänellä olikin työkiireitä. Lisäksi hänen epäluulonsa kasvoi entisestään: alussa epäilyttävää oli se, että toimenpiteiden arveltiin vievän niinkin kauan, ja nyt epäilyksiä herätti se, että kaikki sujuikin parissa päivässä. Lopulta saimme sovittua kauppakirjan allekirjoituksen ja asiakirjojen luovutuksen täksi aamuksi.

Kaikki sujuikin ongelmitta, mitä nyt pankissa taas vähän urputtivat. Pankkitilini on alusta alkaen ollut nimellä Tutti, lisäksi kolmas nimeni sekä sukunimeni on nekin väärin kirjoitettu, mutta ei se ole tahtia haitannut. Olen kyllä yrittänyt korjata nimitietoja, mutta pankista sanottiin, ettei se onnistu vaan olisi avattava kokonaan uusi tili. Enpä ole viitsinyt, mistäs sitä tietää vaikka menisi vielä pahemmin pieleen, jos eivät kerran osaa kopioida nimiäni passista. Nyt oli käytävä ensin yhdellä luukulla hyväksyttämässä ostajan kirjoittama shekki, kun summa oli niinkin suuri. Tässä vaiheessa virkailija vähän ihmetteli nimeni eri variaatioita, muttei heittäytynyt hankalaksi kun tajusi, että virhe on aluperinkin ollut kollegansa aikaansaannoksia. Totesi vain, että kyllä tiedot voi muuttaa, mutta tuskin se enää tässä vaiheessa on tarpeen. Toisella tiskillä talletin shekin tililleni, ja tällä kertaa esittämäni henkilötodistus ei virkailijan mielestä ollut riittävä. Selitin, että se on ainoa minkä voin Meksikossa saada, ja että olen kohta kolme vuotta lunastanut shekkejä saman henkilökortin turvin. Ongelma ratkesi, kun virkailija huomasi, että tarkoitukseni onkin tallettaa shekki, eikä lunastaa käteiseksi, talletus kun ei vaadikaan henkilöllisyyden tarkastamista. Hyvä niin, mutta ihmetyttää miten vuosienkin jälkeen yllättäen saa kuulla näistä uusista säännöistä, joiden todenperäisyydestä ei millään voi olla varma.

Auton uusi omistaja lähti reippaasti hoitelemaan itselleen kilpiä ja tarkoituksensa oli myöhemmin vielä hakea auto työpaikan parkkihallista pölyyntymästä. Häntäpä kohtasi yllätys, sillä mm. autojen rekisteröintiä hoitavassa virastossa olikin tänään asiakaspalveluvapaa päivä. Eli juuri tänään ei kyseisessä virastossa voinut hoitaa mitään asioita, ainoastaan vastasivat tiedusteluihin. Taidanpa itsekin ottaa tämän konseptin käyttöön: niinä päivän kun ei huvita asiakkaita palvella, ilmoitan tyynesti: Hoy no recibimos trámites! Yrittäkää joku toinen päivä uudestaan, saattaa olla että silloin olen paremmalla tuulella.

Auto odottaa edelleen pölyisessä parkkihallissa uutta omistajaansa, emmekä me vielä uskalla skoolata onnistuneille autokaupoille.