Gustavo on koko viikon keskittynyt opintoihinsa ja kaiket illat treenannut ensi viikon tutkintoa varten. Sama meno jatkuu vielä viikonlopun yli. Niinpä me Nicon kanssa lähdimme vähän huvittelemaan, ettemme olisi täällä kotona keskittymistä häiritsemässä.

Matkasimme julkisilla aina San Angeliin asti katsomaan elokuvaa Open Season. Näyttäisi tulevan Suomessa ensi-iltaan marraskuussa nimellä Karvakaverit. Piti mennä niin kauas, ettei tarvitsisi dubattuna elokuvaa katsoa. Varsinkin Nico haluaa aina ehdottomasti nähdä leffat alkuperäisinä versioina, mikäli mahdollista. Ihmettelin kyllä, miten pieniä lapsia leffassa oli, olivatkohan vanhemmat tarkoituksella valinneet tekstitetyn version vai olivatko paikalla vahingossa. Elokuvissa usein ihmetyttää sekin, miten ihmiset vasta lippuluukulla alkavat miettiä, minkä elokuvan menivisivät katsomaan. Kaikessa rauhassa kyselevät lipunmyyjältä eri vaihtoehtoja, kun minun mielestäni valinta pitää olla tehty silloin kun jonoon asetutaan.

Lähdimme liikkeelle sen verran ajoissa, että San Angelissa aikaa leffan alkuun oli toista tuntia. Tällä tavoin huijasin Nicon kanssani katsomaan Diego Riveran ja Frida Kahlon "kaksoistaloja", joissa molemmat asuivat ja työskentelivät. Rivera maalasi kyseisessä San Angelin kotistudiossaan yli 3000 teosta ja Fridakin tuhatkunta.

220505.jpg

Talot olivat oikeastaan yllättävän vaatimattoman oloisia ja lisäksi sininen Fridan talo oli yleisöltä suljettu. Nähtävää ei ollut paljoakaan, mutta eipä pääsymaksukaan  (0,70 snt) päätä huimannut.  Nico yllättäen tuntui tykkäävän tuosta käynnistä, vaikka alussa valittikin minun huijanneen häntä.

San Angel on viihtyisää vehreää pientaloaluetta, jossa kadut ovat osittain vielä mukulakiveä. Ehdimme hyvin kävellä alle kilometrin matkan edestakaisin. Kaupat ja ravintolat olivat kyllä selvästi paremmalle porukalle ja paksulle kukkarolle tarkoitettuja, että siinä mielessä tuskin olisi mukava paikka asua.

220504.jpg

Leffasta tultuamme ilma oli viilentynyt ja vettä satanut ja edelleen tihkutti vähän. Pääsimme kotiin kastumatta ja metron tungoksessahan kylmyys viimeistään muuttuu tuskan hieksi.