Kotiamme vastapäätä sijaitsevan puiston Parque República de Líbanon kunnostustyöt alkoivat joulun tienoilla. Moottorisaha soi joulun välipäivinä aamuyön tunteina niin, että siihen väkisinkin heräsi. Puita kaadettiin kovaan tahtiin ja toisella koneella silputtiin. Luulimme, että työt olivat meidän kohdalta ohi ja huokasimme helpotuksesta, mutta eipä mitään, kaupungin puutarhapuolen porukkaa pörrää puistossa edelleen. Ja tällainen on nyt näkymä ikkunastamme:

1316313.jpg

Ymmärrän hyvin, että huonokuntoiset ja vaaralliset puut on syytä kaataa, mutta miksi pitää jättää tällaisia raakkuja pystyyn? Voisiko joku metsurintaitoja omaava valaista asiaa?

Taustalla näkyvän teltan ovat pystyttäneet kaivosonnettomuudessa Coahuilan osavaltiossa kaksi vuotta sitten kuolleiden kaivosmiesten perheejäsenet onnettomuuden vuosipäivänä 19.2. Toimistorakennuksessa sijaitsee kai kaivosfirman toimitiloja. Omaiset ovat jo kahden vuoden ajan yrittäneet saada ääntään kuuluville: haluaisivat, että kaivokseen loukkoon jääneiden yli 60 kaivosmiehen ruumiit kaivetaan esiin. Vaatimuksiaan ei ilmeisesti ole huomioitu, kun protestit edelleenkin jatkuvat. Vuosipäivänä teltalla järjestettiin messu, tietenkin klo 2 aamuyöstä. Lehtitietojen mukaan ruumiiden esiin kaivaminen melko varmasti tuottaisi uusia ruumiita, niin hankaliin olosuhteisiin ovat hautautuneet. Toisaalta muistan jostain lukeneeni, ettei kaivosyhtiö ole maksanut perheille asianmukaisia korvauksia, mikä ei ketään yllätä.