Sadekausi tuntuu alkaneen kuukauden etuajassa, ei ole kivaa. Joka ilta on satanut jo viime viikosta lähtien, ja sehän ei toden totta ole normaali ilmiö kun vielä elämme huhtikuuta. Ilmakin on viilentynyt, meinasin viikonloppuna jäätyä kun olin liikkellä vähissä vaatteissa ja varvastossuissa: iltapäivään asti kun oli suorastaan hellettä. Sateella ruuhkat ovat normaalia pahempia ja vapaita takseja ei löydy mistään. Paras siis pysytellä kotona.

Aurinkoakin on tiedossa viimeistään parin viikon päästä, varasimme nimittäin juuri hotellin Acapulcosta. Kyseessä onkin viimeinen tilaisuus hyvästellä tuo meille niin mieluisa rentoutumispaikka ja samalla kerätä voimia alkukesän työkiireisiin ja tuuraamisiin. Toivottavasti ilmat suosivat tälläkin kertaa, eivätkä hurrikaanit ja sateet vielä osu kohdalle.

Väittävät, että eilen illalla maa taas järähteli täällä Big Tacossa jopa 5,6 Richterin verran. Tällä kertaa järistys oli tuntunut erittäin voimakkaana ainakin kaupungin eteläpuolella, mikä ei ole ollenkaan tavallista. Meillä taas jäi järinät ja tärinät kokonaan huomaamatta, naapurustossa sen sijaan oli tunnettu sohvan liikkuvan. Näinköhän ilmastonmuutos koskettaa mannerlaattojakin, kun maanjäristyksetkään eivät enää ole entisellään?