Pieniksi tarkoittamamme asekeleet kohti Chileä ovat täällä lähtöpäässä muuttuneet harppauksiksi. Autokaupat on tehty jo, ja muuttofirmakin on pian selvillä. Nyt voisimmekin käydä "talviunille" ja herätä sitten, kun lähtö on käsillä, odottavan aika kun on pitkää. Tekisi mieli päästä jo tositoimiin.

Autokauppa yllätti meidät täysin. Lukuisat ilmoitukset poikivat vain muutaman soiton, mutta eihän sitä tarvitakaan kuin se yksi oikeasti kiinnostunut ostaja, niin kaupat on selvät. Joudumme kuitenkin odottelemaan vielä kilpien vaihtoon liittyvien byrokraattisten toimenpiteiden valmistumista, ennen kuin voimme luovuttaa auton. Saimme kuitenkin käsirahan ja puolestamme sitouduimme olemaan käyttämättä autoa enää, jotta ostaja saa sen samassa priimakunnosssa kuin tänään sen näki. Annoimme ostajan tinkiä hieman juuri siitä syystä, että joutuu kuukauden verran odottelemaan, myyntihinta täytti kuitenkin odotuksemme.

Autokauppoihin tuntuu täällä Meksikossa sisältyvän monenlaista jännitysmomenttia ja vaaratekijää. Ostaja on aina epäluuloinen sen suhteen, onko auton paperit kunnossa ja onko mittarin lukemia hieman kaunisteltu. Ylistävin adjektiivein kuvatut autot osoittautuvat lähes poikkeuksetta naarmuisiksi ja jopa kolaroiduiksi. Myyjät yrittävät ihan pokkana väittää, että yli viisi vuotta vanhalla autolla on ajettu vain muutama tuhat kilsaa. Myyjänkin on syytä olla varuillaan ettei tule huijatuksi. Olemme ehkä turhan hyväuskoisia ja kuvittelemme kaiken sujuvan ongelmitta, mutta ostajaperhe ainakin vaikutti kaikin puolin rehelliseltä. Vaikultelmiin ei ehkä pitäisi luottaa, mutta toivotaan kuitenkin, ettei yllätyksiä tule vastaan.

1484682.jpg
"LE BAJO A SU AUTOMOTRIZ EL KILOMETRAJE DIGITAL"