Nicon koulun kautta törmäämme haluamattakin liian rikkaisiin ihmisiin. Vaikka valitsimme koulun osittain sillä perusteella, että siellä ehkä saattaisi olla ihan tavallisiakin ihmisiä, koska se ei ole niitä kalleimpia eikä arvostetuimpia. Siitä huolimatta ns. tavalliset ihmiset ovat vähemmistönä ja joukkoon mahtuu muutamia tosi rikkaitakin. Ja täällähän rikkaat on ihan megahyperrikkaita ja antavat sen näkyä, mitään suomalaista vaatimattomuutta ei tunneta.

Kukaan ei kävele kouluun, vaikka asuisi nurkan takana. Julkiset kulkuvälineet eivät tule kuuloonkaan, eikä niihin normaalisti sisään mahdukaan. Koulukuljetus on vanhempien vastuulla, joillakin on tietenkin oma autonkuljettaja. Tärkeät hienot ihmiset normaalisti jarruttavat koulun portilla keskellä tietä, ja sisäkkö nousee autosta avaamaan lapsille ovia. Minä parkkeeraan aina tien sivuun, joskus jopa sadan metrin päähän kun lähemmäs ei mahdu, ja Nico kävelee muutaman askeleen portille ilman ongelmia. Mielestäni ei ole tarpeen seisottaa muuta liikennettä lapseni takia, mutta tälle ajatustavalleni en saa paljoakaan kannattajia.

Nico vietti viime viikonlopun sunnuntaihin asti yhden rikkaan kaverin luona. Perheellä on neljä autoa ja neljä autonkuljettajaa. Asuntonsakin on ilmeisesti ihan mukava, me emme ole koskaan sisälle asti päässeet. Kotiapulaisia on Nicon mukaan ainakin viisi. Riku Rikkaalla on kaikki mahdolliset pelikonsolit, pelit ja vehkeet: on Pleikka, Wii, X-Box sekä Blu-ray. Poikien viikonloppuohjelmaan kuului käynti Santa Fé -ostarin pelihallissa. Riku Rikkaan äiti antoi 600 pesoa tuhlattavaksi ja yksi perheen autonkuljettajista vei pojat pelaamaan. Taitaa olla ihan normaalia ajanvietettä näissä piireissä, mutta paras olla pitämättä tuollaista toimintaa itsestäänselvyytenä.

Ensi viikonlopuksi toinen rikas kaveri on kutsunut Nicon perheen vapaa-ajan -asunnolle Valle de Bravoon. Vielä emme ole vanhempiensa kanssa asiasta sopineet, voihan olla että kyseessä on poikien oma keksintö. Valle de Bravoon on parin tunnin ajomatka ja pääkaupungin asukkaan viettävät siellä viikonloppuja. Jos virallinen kutsu vanhemmilta tulee, niin totta kai Nico saa matkaan lähteä, onhan se mukavaa vaihtelua tälle kerrostaloelämälle. Saastearvotkin ovat taas kuluvalla viikolla olleet huipussaan.

Chilessä tilanne tuskin tulee muuttumaan, kuuleman mukaan luokkaerot ovat siellä ihan huippuluokkaa. Ulkonäön perusteella meidätkin tullaan siellä luokittelemaan yläluokkaan, ja käyttäytymisemmekin oletetaan olevan sen mukaista. Pahasti tulevat pettymään.