Kovinkaan paljoa en ole täkäläistä politiikaa seurannut, mutta nyt poliittinen peli alkaa jo tuntuu saippuaoopperalta. Vaalin täpärästi hävinnyt López Obrador (AMLO) ei vieläkään suostu tunnustamaan tappiotaan, vaikka osa äänistä on laskettu uudestaan. Vaalilautakunnan pitäisi antaa ensi viikolla virallinen päätös vaalituloksesta, ja sillä aikaa AMLOn järjestämät protestit jatkuvat.

174686.jpg

Perjantaina piti presidentti Foxin antaa eduskunnalle vuosittainen selonteko hallituksen toimista. Tilaisuuden turvajärjestelyt olivat huippuluokkaa ja aiheuttivat jälleen kerran liikennekaaoksen. Tällä kertaa ulkoiset turvatoimet eivät auttaneet, sillä tilaisuus onnistuttiin pilaamaan eduskunnan sisällä. AMLOn puolueen edustajat valtasivat eduskunnan puhujalavan ja estivät näin presidenttiä nousemaan sille puhettaan pitämään. Presidentti luovutti selonteon kirjallisen version, mutta puheen pitämättä jättämistä pidettiin todella nolona ja häpeällisenä tapauksena, eikä suotta.

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja sen huomaa katukuvassa. Lippuja ja muuta tilpehööriä on myynnissä lähes joka kadunkulmassa ja liikenteessä näkee jo runsaasti autoja, joissa liehuu pikkuinen Meksikon lippu. Itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluu Zocalolla tapahtuva presidentin huuto 'grito de independencia'. Presidentti huutaa aina 15.9. klo 23 aukion laidalta parvekkeelta ¡Viva México!, ¡Viva nuestra Independencia! ¡Vivan los héroes que nos dieron Patria! Jo nyt jännitetään sitä, mitä jäynää AMLO keksii pilatakseen koko homman. Siillä herralla tuntuu ideoita riittävän.

174687.jpg