Näinhän tässä taas kävi, että olemme jo toista vuorokautta ihan kahteen pekkaan kotona. Olimme kieltäytyneet kutsusta lähteä viikonlopuksi Acapulcoon ihan Nicon takia, hänelle kun oli tullut luvattua ettei enää väkisin häntä niin ikäville reissuille viedä. Nyt herra viipottaa ties missä ja me täällä mietimme, että olisimme kai sittenkin voineet reissuun lähteä, mutta meneehän tämä näinkin jalkapalloa kotona katsellen.

Muutamat surkeat yrityksemme lähteä neljän seinän ulkopuolelle ovat päättyneet aika onnettomasti lähinnä vesisateen takia. On se kumma, miten sitä ei näiden muutaman vuoden jälkeen vieläkään muista sadekaudella ottaa sateenvarjoa mukaan, ei sitten millään. Äskenkin jouduimme tappamaan aikaa ostarilla odotellen pahimman sateen hellittämistä. Eilen yritimme mennä elokuviin, mutta näin kuun puolessa välissä väkeä on palkkapäivien takia normaalia runsaammin liikkellä, emmekä olisi saaneet vierekkäisiä paikkoja. Olimme nimittäin menossa Platino-saliin, siihen missä on muhkean mukavat moneen asentoon kääntyvät tuolit. Normaalien salien puolella ei ollutkaan seuraavaan tuntiin alkamassa mitään kiinnostavaa, joten palasimme Blockbustersin kautta kotiin.

Vettä on tosiaan tullut tasaiseen tahtiin koko viikon. Nico oli kutsuttu eilen kaverin synttärien kunniaksi leikkimään sotaa eli pelaamaan gotchaa jonnekin metsään. Hieman mietimme, missä kunnossa maastot näiden sateiden jälkeen mahtaa olla. Pelien jälkeen jäivät kaverin perheen rancholle yöksi ja ilmeisesti vielä toiseksi yöksi kaverin kotiin, odottelemme tässä tarkempia tietoja jatkosta. Suoraan sanoen tässä sateessa ei yhtään huvittaisi lähteä häntä hakemaan, mielummin huomenna aamupäivällä.

Sain viikolla Facebookin kautta muistutuksen, että tänä viikonloppuna Suomessa juostaan Jukolan viesti, tuo ehkä koko maailman suurin vuosittainen suunnistustapahtuma. Sunnistus, ihan kuntoilumielessä tosin, on edelleen suosikkilajini ja kovasti kaipailen Suomen kesään kuuluvia kuntosuunnistustapahtumia. Jukolan kulkua seuraan tässä iltani iloksi netin kautta ja lähetän kannustuksia kaikille entisille seurakavereille. Ehkäpä pääsen mukaan sekä Jukolan veljesten että omien kotikontujeni tuntumassa 2010 järjestettävään kisaan.