Koimme viime viikolla varsin mielenkiintoisen musiikillisen sekametelisopan. Alkuvuodesta Auditoriossa esiintyneiden Apocalyptican ja Manán jälkeen vuorossa oli hieman toisenlaista musiikkia, ei mitään supersuosikkeja mutta tulipa nähtyä ja koettua uusiakin keikkapaikkoja.

Circo Voladorissa on viime aikoina esiintynyt useampikin suomalainen bändi, metallipuolelta luonnollisestikin. Näkemättä on syksyn ja talven aikana jäänyt ainakin Sonata Arctica, Kotipelto ja Finntroll, mutta mutkan kautta löytyi paikallinen kontakti, joka lupasi kutsuvieraskohtelun milloin vain haluamme paikalle ilmestyä. Sonata Arctica lopetti kiertueensa Mexicoon viime torstaina, ja sitähän me suuntasimme todistamaan. Keikkajärjestäjä Jorge piti lupauksensa, olimme kutsuvieraslistalla ja lisäksi hän puoliväkisin esitteli meidät bändille keikan jälkeen. Sovimme bändin kanssa, että tapaamme seuravan kerran Chilessä parin vuoden päästä, saapa nähdä onnistummeko tämän lupauksen pitämään.

Ilta loppui kuitenkin hieman ikävissä merkeissä. Seurueemme autoilevan jäsenenen Kuplasta oli tyhjennetty kaksi rengasta. Parkkipaikka ei ehkä ollut paras mahdollinen, mutta sitä oli suositellut eräs "parkkivahdiksi" ilmoittautunut ukko, joko oli saanut pienen etumaksunkin vartioinnista. Summa ei ehkä ollut mielestään riittävä ja kostoksi hän oli tyhjentänyt renkaat. Tai tiedä, mikä tuon tapauksen selittää, ikävää kuitenkin. Paikalle hälytettiin vakuutusyhtiö, joka ei tietenkään koskaan ilmestynyt, sen sijaan lähipiiristä löytyi apua ja mekin pääsimme unten maille pienen odottelun jälkeen.

Jo heti perjantaina oli seuraava keikka Teatro Metropolitanissa keskustassa. Meksikolainen Elefante soittaa reipasta rokkipoppia, jota on mukava kuunnella ainakin autossa. Lähdin mukaan lähinnä seuraksi, Gustavo oli enemmänkin innostunut livekokemuksesta. Teatro Metropolitan on varsin vaikuttava, ei välttämättä kuitenkaan sopivin ympäristö kevyelle musiikille antiikkityylisine pylväineen ja patsaineen. Hyvä puoli ainakin tuossa tilanteessa oli se, että paikassa on numeroidut mukavat penkit, en olisi jaksanut enää toista peräkkäistä iltaa seisaallani viettää. En oikein jaksanut istuakaan keikkaa loppuun, sen verran tylsää bändin esiintyminen oli, vaikka ihan hyvin soittivatkin. Näyttivät kuitenkin enemmänkin insinööreiltä, jotka vapaa-ajalla vähän soittelevat poppia.

Vapun tienoilla olisi vielä tarjolla Nightwish, muut musiikkielämykset varmaankin jätämme suosiolla väliin. Sen sijaan tiedossa on jalkapalloa: America vastaan  River Plate Aztecalla. Sinne on päästävä! Sitä ennen kuitenkin pääsiäisloma River Platen rannoilla pihvejä ja Malbecia nautiskellen.