Ymmärrän, kukaan tuskin enää jaksaa lukea kauppajuttujani. Mutta minkäs teet, elämään ei tällä hetkellä kuulu oikein muutakaan raportoitavaa, eiväkä blogiväsyneet aivoni jaksa sen kummempia poliittisia tai yhteiskunnallisia analyysejä laatia. Eli takaisin kauppaan!

Töissä kuulin, että Meksikossa kun kaikkien merkkien kopiointi on kovin yleinen harrastus, niin nyt on onnistuttu kopioimaan Ikeakin. Ajatuksena ihan hullu, joten pakko oli lähteä sunnuntairetkelle asiaa tarkastamaan. Olo oli ihan kuin Suomessa, kun kehä kolmosta pitkin huristelee kohti keltaista paratiisia, josta joutuu aina poistumaan pinna kireällä. Ainoat mukavat Ikea-muistot liittyvät Roomaan, sieltä oli kiva hakea kassikaupalla lihapullia ja karkkeja.

Putiikin nimi on Idea Interior. Paikka on hieman syrjäinen ja ilmeisesti vasta hiljattain avattu, joten mitään tavanomaista ikearyysistä emme päässeet kokemaan, pikemminkin päinvastoin. Mutta jo sisäänkäynti tuntui kumman tutulta: tarjolla oli isoja punaisia (!) kasseja ostoksia varten sekä mittanauhoja. Reitti kulki kiemurrellen eri osastojen läpi, no tiedätte kyllä kaikki Ikeassa käyneet. Osa tavaroista näytti kovin tutuilta, harmitti ettei tullut kamera mukaan. Kokemus oli todella outo, välillä olisi hyvin voinut kuvitella olevansa Ikeassa. Ainoastaan herkkukauppa ja ravintolapuoli puuttuivat, joten mahdollisuudet törmätä päämisteriin ovat kovin vähäiset.

Ennakkotietona tulevasta ohjelmastamme voin paljastaa, että ensi viikonloppuna tarkoituksemme on käydä Michoacanissa monarkkiperhosten talvehtimiseen tutustumassa. Sen jälkeen jäänkin lomalle ja seuraavanna viikonloppuna huristamme Acapulcoon. Eiköhän tässä pikkuhiljaa ala kunnon juttujakin syntyä, pysykää kuulolla!